ادامه بیوگرافی

اما نکته ای که میخواهم به اطلاع خوانندگان برسانم این که در ایام تحصیلاتم در مسکو پس ازچند ماه پیشنهاد کار نقشه برداری ((در مجموع ساختمانهای مسکونی و مسجد نواتروف جهت پرسنل سفارت جمهوری اسلامی ایران که توسط پیمانکار کشور ترکیه در حال احداث بود ؛و تحت نظارت وزارت امور خارجه انجام می شد )) به اینجانب گردید و در جواب به دوستان گفتم با هدف تحصیل آمدم نه کار چرا که در ایران بهترین موقعیت کاری فراهم بود ؛اگرمایلید بسپاریم به ایام تعطیلات تابستانی .

پس از فراغت از اولین سال آموزش زبان عمومی و تخصصی فنی هنگامی که در شرایط بد مالی در تابستان (تعطیلات ) در مسکو بودم ؛ سری به پروژه مذ بور زده و با کمال تعجب به من گفتند دیگر نیازی به پرسنل فنی نداریم ! ظاهرا“ هدف مسئولین نظارت در اجرای پروژه مذ بوربه هنگام تحصیل کار کردن بوده که برایم واقعا” مقدور نبود .

علی ایحال در خاتمه تحصیلاتم ؛ زمانی که مشغول نوشتن تز تحصیلی بودم مدت چند ماهی درساخت ساختمان جدید کنسولگری در سفارتخانه جمهوری اسلامی ایران به عنوان نقشه بردار ساختمان انجام وظیفه نمودم.

اینجانب در اسفند 1380 وارد کشورم جهت اقامت دائم شدم و در خرداد 1381 با شرکت مهندسی مهاب قدس با افتخار و کمال میل همکاری خودم را در پروژه سد انحرافی پلرود

که یک پروژه ملی در شمال کشورمان واقع گردیده آغاز نمودم و در حال حاضر نیز این همکاری ادامه دارد...........

 در احوال نقشه برداری


 شاید  نه بلکه یقینا”کوچک تر از آنم که در باب این فصل با وجود اساتید افضل مطالبی را بنویسم . انچه ارائه میگردد نگرش علمی و تجربی است .

در حریم عشق نتوان زد دم گفت و شنود         ز آنکه انجا جمله اعضاء چشم باید بود و گوش

اجازه بدهید این علم را از د ید  جوامع بین المللی  به اتفاق مرور نمائیم :

نقشه تبلور فعالیت نقشه برداران و از معیارهای فرهنگ و تمدن ملل  د نیا بشمار می آید (F.I.G )(فدراسیون بین المللی نقشه برداران )

  تاریخچه نقشه برداری

ژئودزی از ترکیب دو کلمه یونانی GEO   = زمین و  DESY  = تقسیم میکنم تشکیل شده که

بمعنی تقسیم زمین میباشد ؛ و طبق تعریف کلاسیک میتوانیم بگوئیم علم اندازه گیری و تصویر سطح فیزیکی و خارجی زمین .

بعلت عدم دسترسی و وجود مجهولات هدف و انگیزه اولیه بشر از تهیه نقشه معلوم نیست واولین نقشه برداری زمین ؛ کی و در کجا آغاز شده است ؛ اما در سایه تحقیقاتی باستانشناسان به حقایق ارزنده ای دست یافته اند .

قدیمی ترین نقشه جهان در حدود 5800 سال پیش در منطقه بین النهرین ترسیم شده است و نقشه های بدست آمده از بابلیان قدیم که قدمت آنها به حدود 5000 سال پیش میرسد واقعیتی از تمدن و آثار مد نیت  آن  زمان  دارد .

فیثاغورث ؛ سقراط ؛ افلاطون ؛ ارسطو و بطلیموس دانشمندان بزرگ یونانی که  دارای مطالعات وسیع و گسترده ای در باره خورشید و کواکب بوده اند .

مطالب بطلیموس راجع به آموزش علمی هندسه که بسیار با ارزش و ارزنده هست هنوز به قوت خود باقیست .

فیثاغورث کرویت زمین را قبول داشت .

کرامر آلمانی که خود را  مرکاتور می نامید نقشه معروفی را تصویر کرد که برای کشتیرانان اهمیت بسزائی داشت.

مشاهدات با ارزش و پر اهمیت گوس ژئودزین معروف آلمان از کارهای کلاسیک و بین المللی میباشد.

رومیان ژئودزی را از یونانیان گرفته اند ؛ رومی ها نقشه کاداستر را تهیه کرده تا به کمک آن بتوانند از زمین داران مالیات بگیرنند ؛ در روم یک نقشه بردار علاوه بر کار نقشه برداری همزمان وکیل و در موارد اختلاف در باره حدود و ثغور زمین ها بعنوان قاضی ؛ قضاوت میکرد و حکم صادر مینمود .

وبطور کلی با گریز بر این علم میتوان فعالیت های نقشه برداری را یک مجموعه در خدمت کل جامعه دانست و حاصل کار بطور عام در خدمت علم ؛ اقتصاد ؛ تکنیک وادارات و امور دفاعی و……… و بطور خاص پایه و اساس فعالیتهای عمرانی مهندسین معماری ؛ ساختمان ؛ طراحی ؛جنگلداری ؛ آبیاری ؛ ……………… دانست.

ادامه دارد……………

 

نظرات 2 + ارسال نظر
رضا شنبه 26 شهریور‌ماه سال 1384 ساعت 09:35 ب.ظ

سلام خسته نباشید از اینکه در مورد نقشه برداری وبلاگ درست کردین خوشحالم لطفا در مورد کار نقشه برداری بیشتر بنویسد. من هم در یک شرکت نقشه برداری مشغول به کار هستم. خیلی علاقه دارم راجع به نقشه برداری اطلاعاتم زیاد شود. فردا قرار است برای نقشه برداری برویم بجنورد ولی ده روز دیگه برگشتم حتما وبلاگتون رو میخونم

مازیار دوشنبه 4 مهر‌ماه سال 1384 ساعت 04:10 ب.ظ http://aghazebipayan.persianblog.com

سلام مهندس
مخلصیم.
من یک دانشجوی نقشه برداری هم ولایتی هستم.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد