شرحی بر احوال نقشه برداری

با سلا‏م ودرود فراوان به همه خواننده گان  که با ارسال ایمیل های خود ما را مورد لطف و محبت خود قرار دادنند   بار دیگر فرصت را غنیمت شمرده وادامه میدهیم نوشتارمان را  در ادامه شرح احوال علم نقشه برداری ؛‌  ازخواننده گان عزیز میخواهیم مطالب خود را به آدرس ایمیل من ارسال فرمایند       SHAHABI_1384@YAHOO.COM  پوزش می طلبم از بابت وقفه ایجاد شده در ادامه مطالب نوشته شده و شاید باز هم  این وقفه ایجاد گردد و آن هم صرفأ بخاطر مشغله بیش از حد کاری خود در انتهای عملیات اجرائی سد

پلرود میباشد علی ایحال امروز جمعه 15 مهر ماه 1384 برابر با سومین روز ماه مبارک رمضان میباشد ؛ فرصت را غنیمت می شمارم و بحث خود را در علوم نقشه برداری ادامه میدهم- اجازه میخواهم قبل از ادامه نوشتار به مطلبی اشاره نمایم که در هویت و تخصص من نقش بسیار بزرگی را ایفا نمود ( پس از پدر و مادرعزیزم که این نوشتار را به روح پرفتوحشان  تقدیم میدارم ) برادر عزیزم جناب آقای مهندس علیرضا شهابی مدیریت محترم عامل شرکت ساختمانی ماگما میباشد . از خداوند سبحان برای سلامتی و موفقیت روز افزون ایشان همواره و همواره دعا می نمایم او اولین استاد علم نقشه برداری من بوده است و در وصف زحمات اشان در مورد من شرحی کتابی را می طلبد که در این شرح مجالی نمیباشد ……………………………………………………………

یکی از مباحث بسیار زیبا و شیرین در علم نقشه برداری که در واقع رفع آفات این علم میباشد تئوری خطاها میباشد . زمانی که مبحث تئوری پیش می آید سریحأ میبایست دنبال اصول آن بوده تا بتوانیم بهتر آن بحث را آنالیز نمائیم .

اصول تئوری خطاها ---------- انواع خطاها

برای قضاوت در باره خطای اندازه گیری و مقابله با آن باید به نوع و نحوه تشکیل یا ایجاد خطا توجه شود واز این رو از انواع خطاها صحبت میگردد.

v        خطای بزرگ یا اشتباه    موقعی پیش میآید که “ تضاد ” اندازه گیری به مراتب بزرگتر از مقداری است که از آن شیوه اندازه گیری انتظار میرود . این خطاها معمولا“ ابعاد وسیعی را شامل می شوند و به عنوان نمونه میتوان اشتباه خواندن اعداد ؛ اشتباه در تعیین هدف ؛ اشتباه در شمارش تعداد عملیات اندازه گیری نام برد منبع اصلی این اشتباهات معمولا“ بی توجهی و خستگی مفرط شخص نقشه برداریا اکیپ وی میباشد و یکی از بهترین راه حل مقابله با این خطا کار دقیق همراه با کنترل مجدد میباشد.

اشتباه یا خطای بزرگ جائی در بررسی تئوری خطاها ندارد.

v    خطای سیستماتیک                  این خطا همواره در یک جهت در اندازه گیریها تاثیر می کنند؛ بخشی از این خطاها معمولاٌ ناشی از دستگاه های اندازه گیری میباشد بخش دیگر مربوط به استفاده یک جانبه از وسایل اندازه گیری میگردد مانند مایل نگه داشتن مداوم میر ( خط کش نقشه برداری ) .

برای مقابله با این خطا هاباید قبل از اندازه گیری دستگاه ها تنظیم شوند .

شناخت و مقابله با این خطاها از وضایف مهم دانش خطاها میباشد .

 

 

ادامه دارد ………………………………………………  با ما باشید

نظرات 3 + ارسال نظر
[ بدون نام ] دوشنبه 26 دی‌ماه سال 1384 ساعت 03:29 ب.ظ

سهیل جمعه 22 تیر‌ماه سال 1386 ساعت 01:29 ق.ظ

سلام
از مجموعه ی قوی و با ارزش شما خیلی استفاده کردم امیدوارم این مجموعه به همین خوبی و با سطح علمی قوی تری راهنمای دانشجوهای مشتاق نقشه بمونه .

با ارزوی بهترینها برای شما بدرود

یاسر شنبه 25 خرداد‌ماه سال 1387 ساعت 06:44 ب.ظ

حذف روز مهندسی از تقویم سال آینده و ...

http://dast-neveshte.blogsky.com/?PostID=17

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد